Julegaveønsker

Extra Giverglede ønsker DIN hjelp, slik at alle barn i VÅR kommune får en fin julgave!

Extra Giverglede, Extra Juleglede

GLED ET BARN SOM GRUER SEG TIL JUL

Halden har 100vis av barn som ikke får julegaver under treet hvert eneste år…

Norge er ett av verdens rikeste land, men alikevel har vi flere fattige husholdninger. Fattigdom i Norge er ikke livstruende, men påvirker livet til de det gjelder, slik at de ikke har muligheten til å leve ett fullverdig liv. Forskjellen mellom fattige og de velstående, blir større og tydeligere spesielt ved juletider.

Mens de aller fleste teller dager til julaften, er det 100vis av barn og ungdommer som ikke har råd til tradisjonell julefering med masse julegaver under treet. Kjøpepresset er aldri større enn i julen. Mange klarer ikke å leve opp til forventningene om gaver og andre ting som skal handles inn. De har rett og slett for trang økonomi til å få endene til å møtes.

Jula er barnas høytid, og uansett hvordan man argumenterer for at julebudskapet handler om mer enn bare gaver, så er det faktisk gaver barna forbinder julen med.

Fattige barn lærer seg å ikke ønske seg noe

Vi i Extra Giverglede jobber iherdig med innsamling av penger, gavekort og gaver til vanskeligstilte barnefamilier. Målet er at ALLE foreldre skal få muligheten til å gi barna sine en flott julegave uavhengig av økonomisksituasjon. Innsamlingen vil skje på Extra Halden (Grønland). Fra 1. november står det en rød oljetønne ved kassene hvor det er mulig å bidra med pengegaver. Like kjært som en pengegave er et gavekort eller en gave. Det er viktig å huske på at de barna vi hjelper skal på lik linje som de barna fra ressurs sterke familier få nye, populære og tidsriktige julegaver. Aldersgruppen vi retter oss mot er barn mellom 0-17 år. Vi ser gjerne at bedrifter, organisasjoner, lag og foreninger også bidrar.

Vi vet at mange kvier seg for og be om hjelp, noe vi har full forståelse for. Kanskje er det akkurat du som går en tøff økonomisk jul i møte? Eller du kanskje kjenner noen som trenger en hjelpende hånd?

SØK OM JULEGAVEHJELP HER

(frist 24. november, 2022)

Vi i Extra Gierglede har taushetsplikt og søknadene vil bli behandlet konfidesielt. Vi forbeholder oss retten til å «avslå» søknader som er ufine og «ikke trengende familier».

Ønsker du å gi et bidra kan du gjøre det på Vipps til nr 76660, på Facebook i vår aksjon.

Pin It on Pinterest